Werkdruk en preventie, aan de basis staan goede statistieken. Een touch base is altijd goed om te doen. (Dit blog is geschreven in 2011 en bijgewerkt in 2020).

8,6% van de Europeanen heeft last van werkgerelateerde gezondheidsproblemen, 22% van de werknemers kampt met stressklachten

Psychisch verzuim kan met 1/3 worden ingekort

Het Nieuwe Toverwoord is Het Nieuwe Werken, maar de eerste negatieve geluiden over (de werkdruk gevolgen van) Het Nieuwe Werken steken de kop al weer op

De Beste Werkgever 2010 is al bijna oud nieuws, maar gelukkig is de nieuwe in aantocht (als u daar niet bij staat, wil het niet zeggen dat u fout bezig bent, maar dat u het te druk hebt voor verkiezingen of geen interesse in verkiezingen hebt of geen zin of mankracht had om mee te doen aan de verkiezing)

Oneigenlijk ziekteverzuim kost de Europese werkgevers meer dan 40 miljard (het zgn. zwart verzuim). The Institute of Leadership and Management (ILM) concludeert dit na hiervoor 2500 managers te hebben ondervraagd. Veertig procent van alle ondervraagden gaf dan aan na de (zomer)vakantie gestresster te zijn dan daarvoor.

Werkverslaving is een toenemend probleem.

Economische schade van stress en werkdruk loop in de miljarden. Het werd laatst (VPRO 28.12.2010) omschreven als economische ramp met 800.000 depressieve mensen in Nederland. En ik voeg daar het onderzoek van VUMC aan toe van oktober 2010 dat het stresshormoon een rol speelt bij depressie en angststoornissen.

Er is kortom nog veel werk te doen rond werkdruk & rond work life balance. Ik vertel u er graag meer over.

Want kijk, we kunnen er allemaal over praten, we kunnen statistieken maken en lezen, maar de kern is dat het individuele probleem van die ene persoon wordt opgelost. Dat is het begin. Van daaruit kijken we verder.

Work hard. Live balanced. Sandra Kruijt

Deel dit artikel