mr. Sandra Kruijt

 

Mr. Sandra Kruijt, executive coach, management coach Eigenaar van Priorities (2004)

Priorities adviseert en coacht mensen om zo slagvaardig mogelijk te zijn in werk of privé. Bij een hoge werkdruk kan de persoonlijke effectiviteit van professionals of de efficiency van een organisatie verminderen. 

Sandra Kruijt is executive coach van senior leiders (c-suite, hoogleraren, directeuren, bestuurders, managers en advocaten) bij bedrijven en toonaangevende kennisintensieve organisaties. 

Sandra Kruijt is voormalig advocaat en chief human resources officer (CHRO). Oprichter van Priorities, sinds 2004 gespecialiseerd in psychosociale arbeidsbelasting. 
Als executive coach helpt ze leiders en teams bij het reduceren van werk. Minder uren maken én hogere targets halen.

Connect met haar op LinkedIn. Voor relaties (via nieuwsbrief), op priorities.nl en via LinkedIn verspreidt zij sinds 2009 kennis over psychosociale arbeidsbelasting, preventie van werkdruk en stress vanuit EU-OSHA en (inter)nationale kennisorganisaties om leiders en werkenden in staat te stellen beste beslissingen over deze onderwerpen te nemen.

 

In 2004 richtte ik Priorities op en ontwikkelde het Priorities at Work Programma.  Als executive coach begeleid ik C-suite executives, hoogleraren, directeuren, bestuurders, managers en mensen in vrije beroepen, die in een spagaat terecht komen tussen declarabele uren werken en hun management-, bestuurs- of acquisitietaken. Met een kickstart coaching on the job en het Priorities at Work Programma begeleid ik cliënten om werk te reduceren en hogere targets te halen. Mijn werkervaring als advocaat, Chief Human Resources Officer, MT-lid (verantwoordelijk voor de oprichting van een bedrijf in Ierland), ondernemer en eigenaar van Priorities voeg ik toe aan de expertise van cliënten. Samen geeft dat fantastische resultaten. Sandra Kruijt

In het kort: 

 

Onderdeel van Priorities is specialisatie op het vlak van psychosociale arbeidsbelasting en mentale gezondheid. 

Journalisten nodig ik uit om contact op te nemen voor genuanceerde praktijkkennis en kwalitatieve informatie over leiderschap, werkdruk, stress en preventie van burnout in de EU en sectoren, organisaties en functies in Nederland.

 

Priorities werkt samen met gerenommeerde kennisinstituten, organisaties en experts. Deze samenwerking staat garant voor state-of-the-art kennis en kwaliteit.

 

Wat kan Priorities voor u doen? 

contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek (vrijblijvend, kosteloos, vertrouwelijk)

Ebook Priorities at Work met 9 Werkende Oplossingen voor Werkdruk

aanmelden voor de nieuwsbrief (onderaan deze pagina)

verder lezen blog posts van priorities.nl 

Testimonials

Ik wist dat ik op een burnout afstevende, maar wist niet wat ik kon doen om het tij te keren. Ik vroeg mij nooit af hoe het met mij ging. Zowel in werk als in privé heb ik jarenlang gehold. Het werd steeds meer, chaotisch in het werk en in privé, altijd ‘ja’ zeggen en nog het gevoel hebben dat ik nog meer moest en kon doen. Tot het echt niet meer ging. “Het Priorities at Work Programma in het kort? Het werkt! Rust en ruimte. Zicht en adem”. Tijdens de kickstart coaching on the job richtten we een effectieve werkwijze in. Eindelijk heb ik een werkbare werkwijze in mijn hectische functie. Sandra heeft me erdoor heen geleid dat ik in hele korte tijd mijn patronen heb kunnen openbreken van: hoge eisen stellen, altijd bereikbaar moeten zijn, overzicht denken te houden door steeds meer te werken, verantwoordelijkheid toe-eigenen, afkeurende gedachten over mijzelf en over het belang van  vitaliteit (dat vond ik onzin), de jaren van alles wegstoppen en perfectionisme. Maar vooral mijn angst rond de kwaliteit van mijn functioneren. In hele korte tijd heb ik een hele andere kant van mijzelf leren zien. Het is ongelofelijk lekker om niet elke dag dat gejaagde gevoel te hebben van ‘Ik heb het druk’. Maar dat ik nu weer kan zeggen: “Ik heb lekker gewerkt!” en trots ben op wat ik heb bereikt.

Cliënte die anoniem wil blijven

Naast de verantwoordelijkheid voor het neerzetten van mijn visie en het leidinggeven aan een afdeling werd ik veel verschillende uitvoeringstaken in getrokken. Mijn grootste bottleneck was dat ik hard werkte, vaak in privé ook en toch ’s avonds het gevoel had dat ik van alles niet had gedaan of bereikt van wat ik mij had voorgenomen. Sandra heeft me geholpen om de grote lijnen in mijn functie in te zien en niet in details te verzanden. Elke keer teruggaan naar grote thema’s, de hoofdtaken in mijn functie, helpt me om het overzicht te behouden. Dit heb ik in het Priorities at Work Programma goed kunnen implementeren. De grootste winst van het traject met Sandra is hoe ik in mijn functie als leidinggevende ben gegroeid. Sandra heeft mijn zelfvertrouwen verhoogd door haar respectvolle aanpak, het spiegelen van alle zaken die heel goed gingen en door de wetenschappelijk gevalideerde instrumenten die onderdeel uitmaken van het Priorities at Work progamma. Hierdoor ben ik mijn kracht, talenten, sterke punten en werkwaarden niet alleen gaan zien, maar ben ik in staat om daarvanuit te werken bij het neerzetten van mijn visie en het leiderschap van mijn afdeling.

Cliënte - Anoniem , Hoofd van een afdeling in een ziekenhuis

Het Priorities at Work (halfjaar) Programma heeft me houvast gegeven in stormachtige maanden van extreem hoge werkdruk en een groot life event. Ik kan het aanbevelen als mensen aanlopen tegen hoge werkdruk en moeite hebben het werk te overzien. Overzicht houden op al mijn taken, een overvolle (vergader)agenda, prioritering in het drukke werk waren mijn grootste uitdagingen in mijn werk als leidinggevende van 90 personen (140 personen indirect). Daar kwam een groot life event bij. De kickstart coaching on the job waarin je samen met Sandra Kruijt (eigenaar Priorities, management consultant | executive coach),  achter je eigen bureau werk reduceert en prioriteiten stelt, geeft directe oplossingen en voelt snel vertrouwd. De zorgvuldige rapportage en het plan van aanpak na afloop helpen je door het proces, het halfjaarprogramma, heen. Verder werd ik blij van de positieve aanpak, namelijk focus op je sterke kanten. Dat geeft energie. Sandra overdenkt de dingen goed, geeft dan haar mening, advies. Ze is rustig, houdt het overzicht en kan op heldere manier haar kennis overdragen. Dat ik door deze periode heen gekomen ben, daar ben ik heel blij mee. Sandra was voor mij echt een houvast in de roerige tijden.

Alice Terberg-Froeling, Manager bedrijfsvoering Neurorevalidatie | Rijndam Revalidatie

Ik heb nu meer grip op mijn werk als ondernemer, kan betere keuzes maken in mijn werk voor klanten en ik kan beter ‘nee’ zeggen. Zonder mijn flexibiliteit en klantvriendelijkheid te verliezen. Dat is voor mij het belangrijkste.

Stephanie Vallianatos , Eigenaar Vallianatos Zorginnovatie.

Sandra Kruijt is een zeer intelligente, creatieve, maar vooral ook mensgerichte adviseur en coach waarmee ik heel graag samenwerk. Ze heeft een indrukwekkend cv opgebouwd op het terrein werkdruk interventies, werk-privé balans coaching en breder over het thema duurzame inzetbaarheid en strategisch human resource management. In het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid vormt zij een belangrijke schakel in het contact met externe kennispartners en heeft zij ons bestuur verder weten te professionaliseren.

Prof. Dr. Annet de Lange, Professor Human Resource Management (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) | Professor Successful aging at work, psychology (Open Universiteit) | Visiting Professor Department of Psychology (Norwegian University of Science and Technology)

Het Priorities at Work Programma heeft me in korte tijd inzichten gegeven, waarmee ik maanden vooruit kon – van harte bedankt hiervoor! De coaching on the job was uiterst waardevol voor me en onderscheiden Priorities van andere aanbieders: Terwijl ‘gewone’ coaches alleen maar horen wat je zelf vertelt, kijkt Sandra Kruijt echt hoe je werkt. Daardoor kan ze veel beter de problemen zien, benoemen en verhelpen! Het Priorities at Work Programma is een zeer effectieve manier om (weer) balans in de verhouding van privé en werk te brengen! Sandra is een zeer betrokken en bevlogen coach, die me met haar programma veel waardevolle input voor mijn verdere professionele ontwikkeling heeft geboden. Ik en mijn hele gezin zijn er blij mee.

Universitair docent Faculteit der Managementwetenschappen , Universiteit in Nederland

De kickstart coaching on the job is de mooiste start die een manager zich kan wensen om daadwerkelijk veranderingen in te zetten. Ik was aan het verdrinken in de hoeveelheid werk. Nu doe ik weer de juiste dingen: proactief werken aan de hoofdtaken van mijn functie. Ik ga niet langer meer (altijd) mee in de hectiek, de waan van de dag en ad hoc werkwijze die in de organisatie gegroeid was. Ik heb de touwtjes weer stevig in handen, ben goed voorbereid en zaken zijn weer goed gedelegeerd. De dynamiek op mijn afdeling is top. Sandra heeft veel kennis, is rustig maar vooral doortastend. Ik ben haar vooral dankbaar dat ze mij heeft laten inzien dat ik alleen nog maar ad-hoc bezig was. Dat we tijdens het Priorities at Work Programma de hoofdtaken van mijn functie in kaart hebben gebracht, op de manier dat ik weer met veel plezier, overzicht en zelfvertrouwen werk in mijn werk en in mijn rol als MT-lid.

Drs. W.S.M. (Mariska) Larssen, Hoofd Personeel & Organisatie - Ikazia Ziekenhuis Rotterdam

Als mijn organisatie de kosten niet had vergoed had ik Priorities coaching on the job zelf betaald. Dat kwam door Sandra’s professionaliteit. Het systeem dat ze aanreikte sloot precies aan bij wat ik nodig had. Ze doorzag de situatie, dat die invloed had op mijn gezondheid en om die reden moest worden opgelost. We hebben anderhalve dag samengewerkt, een enorme stimulans. De resultaten van de coaching gaan eigenlijk verder. Het stellen van prioriteiten pas ik nu overal op toe.

Cliënte die anoniem wil blijven, Onderwijs

Ik gun iedereen het Priorities at Work Programma! De werkdruk was langdurig hoog. De combinatie van interne en externe factoren maakten dat ik opnieuw onderuit dreigde te gaan. Ik vond het heel bijzonder om te merken hoe Sandra Kruijt door goed te kijken en te luisteren in een korte tijd een organisatie, werkprocessen en een individu kan analyseren om in een zeer kort tijd processen vlot te trekken, gebruik makend van de sterke kanten van een persoon en rekening houdend met diens uitdagingen.

Drs. I. (Ilana) Spuesens-Hoefnagel , Hoofd Psychosociale Zorg, Klinisch psycholoog - Ikazia Ziekenhuis

Door Sandra en Priorities ben ik me bewuster van mijn grip op het werk, lukt het mij beter rust in te bouwen en uit te stralen. Probeer ik beter en meer naar mezelf te luisteren en dat heeft zijn (positieve) weerslag op alles. In het Priorities at Work Programma ga je met Sandra samen, achter je bureau zitten om samen werk te reduceren en het werk opnieuw in te richten. Werkte ik voorheen volgens het principe ‘niemand is onmisbaar’ en wat blijkt, mijn spilfunctie en kennis en kunde bieden het tegenovergestelde.

Marianne Petersen, Management Assistent van Directeur Erasmus MC Sophia

Mijn groep is doorgelicht. De afdeling van twaalf personen loopt nu goed, ook de human resources cyclus. Eindelijk kom ik toe aan mijn eigen prioriteiten in het werk. Sandra inschakelen was één van mijn beste beslissingen.

Prof. dr. C.M. (Cock) van Duijn, Professor of genetic epidemiology, Erasmus MC | Scientific Director of the Genetic and Epidemiology graduate program, Netherlands Institute for Health Sciences

Als managing director van het Donders Instituut (Radboud University), een internationaal wetenschappelijk kennisinstituut voor 600 onderzoekers, ben ik gewend flexibel en snel te schakelen tussen belangen en veel ballen in de lucht te houden. In een veeleisende periode voor het Instituut kwam de tijd voor het bepalen van mijn visie onder druk te staan. Bij een grote hoeveelheid werk, in de waan van de dag, vertrouwde ik altijd op (nog) harder werken ondersteund door mijn analytische slagkracht. Dit keer volgde ik de Masterclass Targets en Werkwaarden van Priorities. Dat gaf veel inzicht, welke ik direct kon implementeren. Vervolgens koos ik voor het Priorities at Work Programma. Werk reduceren en hogere targets halen, is de belofte van het Priorities at Work Programma. Het bood mij: afstand kunnen nemen, klankborden en reflecteren, mijn visie scherp krijgen om de beste keuzes voor het Donders Instituut te maken. Met een pragmatische insteek direct aan de slag om werk te reduceren en de tijd te vinden om mijn visie te implementeren, dat is wat het Priorities at Work Programma mij bood. Sandra brengt rust in hectiek en ondersteunt met kundigheid en snelle reacties. Dr. Femke Maij, Managing Director Donders Instituut  

Dr. Femke Maij , Managing Director Donders Instituut