Een leven lang inzetbaar, hét naslagwerk over duurzame inzetbaarheid, onder redactie van Dr. Annet de Lange en Prof. Dr. Beatrice van der Heijden met hoofdstukken geschreven door verschillende auteurs (waaronder ik) kreeg op het congres 2014 een belangrijke publicatieprijs via de Beroepsvereniging voor Arbeids- en Organisatiedeskundigen in Rotterdam. In 2022 verscheen een volledig hernieuwde uitgave van Een Leven Lang Inzetbaar en het werkboek Van Denken naar Doen.

Handboek Een Leven Lang Inzetbaar?

Dit handboek Duurzame Inzetbaarheid is een van de resultaten van De Lange en Van Der Heijden vanuit het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid (NKDI). Het werd mogelijk door de het Kenniscentrum NSvP – Innovatief in Werk.

Als medeauteur en als bestuurslid van het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid ben ik trots op deze mooie erkenning.

Het handboek behandelt duurzame inzetbaarheid op het werk: interventies, best practices en integrale benaderingen. De auteurs helpen de werkgever, (HR-) manager en personeelsfunctionaris op weg met het doorgronden van het thema duurzame inzetbaarheid en leveren een overzicht van wat in Nederland bekend is over duurzame inzetbaarheid.

 

Juryrapport Een leven lang inzetbaar

De jury vindt dat het boek een goed overzicht geeft van het onderwerp, met veel informatie, onderzoeksmateriaal, heldere uitgangspunten en dat het houvast geeft aan professionals voor interventies en praktijkonderzoek. Verder omschrijft de jury de uitgave als een goed leesbaar boek dat overzichtelijk is én actueel.

 

Hoofdstuk mr. Sandra Kruijt in het Handboek Duurzame Inzetbaarheid

In het hoofdstuk dat ik schreef, heb ik o.a. aandacht gevraagd voor toenemende werkdruk. Het handboek verscheen in 2013, terwijl de campagne van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van start ging op 13 mei 2014 van start is gegaan ‘Herken de druppel – check je werkstress’. Tijdig aandacht vragen voor belangrijke onderwerpen die succes in het werk bepalen is onderdeel van Priorities’ Trendwatching.

Bestel hier het boek ‘Een leven lang inzetbaar?’

 

Lees meer over:

Congressen van het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid

Over het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid

Het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid (NKDI) bevordert duurzame inzetbaarheid van werkenden door de integratie van inzichten uit onderzoek en uit de praktijk.

 

Handboek Duurzame Inzetbaarheid Een Leven Lang Inzetbaar

Onder redactie van Prof. Dr. A.H. de Lange en Prof. Dr. B.I.J.M. van der Heijden verscheen het handboek Een Leven Lang inzetbaar. Het handboek behandelt duurzame inzetbaarheid op het werk. Met interventies, best practices en integrale benaderingen.

Ruim 40 auteurs schreven mee aan het dit belangrijke handboek. mr. Sandra Kruijt is één van deze 40 auteurs. Voor het handboek Duurzame Inzetbaarheid van Dr. A. de Lange en Prof. Dr. B.I.J.M. van der Heijden schreef Sandra Kruijt het hoofdstuk: ‘De praktijk is weerbarstig. Ervaringen van (HR) managers in de praktijk’.

Lees welke auteurs meeschreven aan het handboek Standaardwerk – Duurzame inzetbaarheid: Een leven lang inzetbaar.

De eerste druk van het Handboek verscheen in 2013. De tweede druk verscheen in 2016. De herziene derde druk 2022.

NsvP Innovatief in Werk is een platform voor discussie en kennisdeling over vernieuwing op het gebied van mens en werk, voor de wetenschap en de praktijk

Sandra Kruijt
Priorities. Makes life easier for busy professionals.
Wor

Deel dit artikel