Regelmatig wordt de vraag gesteld naar bekende Nederlanders en burn-out. Welke bekende Nederlanders (BN’ers) hebben een burn-out gehad? Het is een indrukwekkende lijst geworden gaandeweg de jaren.

Sommige mensen zijn voor de één wat bekender dan voor de ander. Dat ze in het nieuws kwamen door hun burn-out of zelf de openbaarheid erover hebben opgezocht is wat ze gemeen hebben. Dat ze daarmee helpen het taboe op werkdruk, stress, burn-out en mentale gezondheid te doorbreken, hebben ze ook gemeen.

Belangrijker dan dat zij een burn-out hadden, vind ik altijd dat ze er van zijn hersteld. Vaak zie je dat de periode van burn-out ze op een bepaalde manier veel heeft opgeleverd. Soms heel concreet, een prachtig nieuw album of serie. Soms geven ze aan dat ze nu meer zelfkennis hebben en hun eigen grenzen beter kennen.

Bekende Nederlanders in de openbaarheid over hun burn-out

Bekende Nederlanders die een burn-out hebben gehad en die daar open over zijn geweest zijn:

Karin Bloemen, Frans Duits, Winston Gerschtanowitz, Mister Polska, Sophie Hilbrand, Charly Lownoise, Hugo Borst, Sylvana Simons, Manuel Venderbos, Katja Schuurmans, Pia Dijkstra, Angela Groothuizen, Aldith Hunkar, Alex Klaasen, Royston Drenthe, Marjon de Hond, Ilja Gort, Joop van der Ende, Sacha de Boer, Babette van Veen, Arko van Brakel, Huub Stapel, Sander Lantinga, Marco Borsato, Remco Claassen, Bibi Braaiman, dj Hardwell, Henk van der Meijden, Typhoon, Bruno Bruins, Bas van ’t Wout.

 

Linda – En toen ging het licht uit

Linda 2012 - Nu even niet

In En toen ging het licht uit (2012) staan bekende Nederlanders (BN’ers) model die een burn-out hebben gehad. Manuel Venderbos, Karin Bloemen, Hugo Borst, Alex Klaasen, Huub Stapel en Aldith Hunkar vertellen open over hun burn-out en wat dat met hen deed.

 

Lees hier het artikel. Tekst: Antoinnette Scheulderman, Fotografie: Jouk Oosterhof, Visagie: Theo Hopman

 

herkendedruppelHet artikel in Linda is in 2021 nog steeds van harte aanbevolen, ook in het kader van de Campagne Herken de Druppel – Check je Werkstress zoals die in mei 2014 door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gestart. En ieder jaar in november wordt vervolgd met de Week van de Werkstress.

Beter is natuurlijk een burnout te voorkomen. Hoe? Begin bijvoorbeeld met het downloaden van het Ebook Priorities at Work |  9 werkende oplossingen om burn-out te voorkomen. 

 

Work hard. Live balanced. Sandra Kruijt

 

Deel dit artikel