Regelmatig wordt de vraag gesteld welke BN’ers een burn-out hebben gehad. Het is een indrukwekkende lijst geworden gaandeweg de jaren.

De een is wat bekender dan de ander. Dat ze in het nieuws kwamen door hun burn-out of zelf de openbaarheid erover hebben opgezocht is wat ze gemeen hebben. Dat ze daarmee helpen het taboe op werkdruk, stress, burn-out en mentale gezondheid te doorbreken, hebben ze ook gemeen.

Belangrijker dan dat zij een burn-out hadden, vind ik dat ze er van zijn hersteld. Vaak zie je dat de periode van burn-out ze op een bepaalde manier veel heeft opgeleverd. Soms heel concreet, een prachtig nieuw album of serie. Soms geven ze aan dat ze nu meer zelfkennis hebben en hun eigen grenzen beter kennen.

Bekende Nederlanders in het nieuws over hun burn-out

Bekende Nederlanders die een burn-out hebben gehad en die daar open over zijn geweest zijn:

Karin Bloemen, Frans Duits, Winston Gerschtanowitz, Mister Polska, Sophie Hilbrand, Charly Lownoise, Hugo Borst, Sylvana Simons, Manuel Venderbos, Katja Schuurmans, Pia Dijkstra, Angela Groothuizen, Aldith Hunkar, Alex Klaasen, Royston Drenthe, Marjon de Hond, Ilja Gort, Joop van der Ende, Sacha de Boer, Babette van Veen, Arko van Brakel, Huub Stapel, Sander Lantinga, Marco Borsato, Remco Claassen, Bibi Braaiman, dj Hardwell, Henk van der Meijden, Typhoon, Bruno Bruins, Bas van ’t Wout en Pieter Omtzigt.

 

Linda – En toen ging het licht uit

In En toen ging het licht uit (2012) staan bekende Nederlanders (BN’ers) model die een burn-out hebben gehad. Manuel Venderbos, Karin Bloemen, Hugo Borst, Alex Klaasen, Huub Stapel en Aldith Hunkar vertellen open over hun burn-out en wat dat met hen deed.

cover van Linda nr. 96 uit 2012

Klik op de cover om het artikel te lezen. Tekst: Antoinnette Scheulderman, Fotografie: Jouk Oosterhof, Visagie: Theo Hopman

Of lees bijvoorbeeld over het herstel van Bruno Bruins, de eerdere minister die uitviel door een burn-out in deze post: hoe gaat het nu met bruno bruins?

 

Campagne Herken de Druppel – check je werkstress van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)

herkendedruppelHet artikel in Linda blijft ook in 2022 actueel. Van harte aanbevolen, ook in het kader van de Campagne Herken de Druppel – Check je Werkstress zoals die in mei 2014 door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gestart en liep tot 2018. De jaarlijkse Week van de Werkstress in november herinnert nog steeds aan die (Europese) campagne.

 

Campagne Hey het is oké van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)

Ook in het kader van de Campagne Hey, het is oké blijft het actueel.

 

Het voorkomen van burn-out blijft belangrijk

Beter is natuurlijk een burnout te voorkomen. Hoe? Begin bijvoorbeeld met het downloaden van het Ebook Priorities at Work |  9 werkende oplossingen om burn-out te voorkomen. 

(Deze post werd gepubliceerd in 2012 en bijgewerkt in 2022). 

Work hard. Live balanced. Sandra Kruijt

 

Deel dit artikel