De Week van de Werkstress 2024 is van 11 tot 15 november 2024. Sinds de Europese Campagne van 2014 Healthy Workplaces Manage Stress wordt in Nederland iedere derde week in november de Week van de Werkstress georganiseerd.

Stress is een belangrijke reden voor burn-out en ziekteverzuim. Aandacht voor dit onderwerp is belangrijk voor preventie van ziekteverzuim en compliance rond psychosociale arbeidsbelasting. Gezond werk is werk zonder stress.

 

Wat is het doel van deze Week van de Werkstress

Het doel van de Week van de Werkstress is om werkgevers en werkenden bewust te maken van het belang van gezond werk, zoals vastgelegd in de Arbeidsomstandighedenwet. Daarnaast om het belang van mentale kracht en werkstress bespreekbaar te maken.

Een mentaal sterke organisatie houdt zich goed staande in wisselende en stressvolle omstandigheden. Mentale kracht gaat niet alleen over reageren, maar ook over goed voorbereid zijn op stress of tegenslag. Over preventie, kortom, en de oplossingen om deze mentale kracht te versterken.

 

Risico burn-out wereldwijd, in Europa en in Nederland laten dalen

Stress op de werkvloer wordt vaak beroepsziekte nummer 1 genoemd. Miljoenen mensen wereldwijd, in Europa en in Nederland lopen het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde mentale klachten. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen.

Er is veel over bekend, ook dankzij de jaarlijkse Week van de Werkstress en verschillende campagnes vanuit het Europees Agentschap voor de Veiligheid en Gezondheid op het werk (EU-OSHA), zoals in 2014 Healthy Workplaces Manage Stress.

Stress kan mensen zowel op het werk als thuis narigheid en ellende geven en we moeten er iedere dag weer alles aan doen om werkstress als arbeidsrisico te verminderen. Er wordt veel van werkenden gevraagd in de huidige maatschappij, bij de intensivering van het werk en de hoge werkdruk en veel mensen zijn op zoek naar goede balans tussen werk en privé.

Het blijft belangrijk dat we het aantal mensen met stress gerelateerde aandoeningen die worden veroorzaakt of verergerd door het werk, écht laten dalen. Vaak denken we dat er weinig aan kunnen doen. Dat is niet zo. Er is veel wat we kunnen doen, voor onszelf, en in ons leiderschap.

 

Trends Stress en Week van de Werkstress

Wat zijn de trends? Wat moet u weten? Zijn er nieuwe tools en wat is belangrijke kennis en innovatie op dit onderwerp? Vanuit Priorities geef ik korte updates over onderwerpen waar u van af moet weten. Ook de meest recente cijfers over stress, burn-out en ziekteverzuim leest u bij Priorities. Lees bijvoorbeeld verder in de kolom rechts op deze pagina, Categorie Week van de Werkstress 2014–2024.

Het oplossen van werkdruk, preventie van burn-out en ziekteverzuim, oplossingen voor stress, mentale gezondheid is waar Priorities sinds 2004 in is gespecialiseerd. Ik nodig u graag uit om u aan te melden voor de nieuwsbrief en heet u graag welkom als nieuwe relatie.

 

Effectief tegen werkstress – Focus op je talent en Ontdek je Sterke Punten

Ik schreef het al: stress en werkstress kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen. Een one size fits all is daarom moeilijk te geven. Wat ik gaandeweg de jaren heb gezien wat wel werkt: is om de focus op talent te leggen. Als mensen zich goed bewust zijn van hun talent en mét hun talenten werken, is dat een goede basis om stress te voorkomen. Natuurlijk kunnen daarnaast nog altijd de duizend-en-een andere oorzaken spelen, maar met de focus op je talent staan mensen in hun kracht om de rest op te lossen.

Hieronder geef ik graag de kortste, meest effectieve en leukste manier om dat te doen. Voor jezelf of mensen in je team.

Stelt u zich eens voor hoeveel u te weten zou kunnen komen als u twee miljoen mensen naar hun sterke punten zou kunnen vragen?

De resultaten zijn in dit boek te vinden.

Niet alleen dat! Met een unieke toegangscode tot een online tool kun je ook zelf je 5 grootste talenten ontdekken.

Vaak denken we onze talenten goed te kennen. En toch zul je op een hele leuke manier versteld staan en aan het denken gezet worden over wat je over jezelf kunt ontdekken met dit boek. In het boek staat een unieke code die toegang geeft tot de online tool, waarmee je je 5 grootste talenten in beeld brengt.

In ongeveer 30 minuten doorloop je de tool. Daarna kun je meer lezen in de rapportage die je toegezonden wordt en het boek over je grootste talenten. Je hoeft trouwens niet het hele boek te lezen. Je kunt je beperken tot je 5 Sterke Punten als je weinig tijd hebt.

 

Ontdek je Sterke Punten: een must-have in je bibliotheek tijdens en vér na de Week van de Werkstress

Dit baanbrekende werk van de grondleggers Marcus Buckingham en Donald O. Clifton en de 2.0 versie van Tom Rath is niet zomaar een boek; het is een gids die je zal helpen je unieke sterke punten maximaal te benutten.

Dit is waarom Ontdek je Sterke Punten 2.0 een must-have is in uw bibliotheek voor persoonlijke ontwikkeling:

Haal het beste uit jezelf: ontdek je unieke sterke punten

Ontdek je Sterke Punten helpt je aangeboren talenten en sterke punten te identificeren, waardoor je maximaal profiteert van waar je het beste in bent. Door je sterke punten goed te kennen, kunt je je richten op gebieden waar je kunt uitblinken.

Gerichte groei: maximaliseer uw potentieel

Je leert hoe je je sterke punten kunt omzetten in krachtige persoonlijke en professionele groei.

Meer zelfvertrouwen: omarm je capaciteiten

Inzicht in je sterke punten vergroot je zelfvertrouwen. Zelfverzekerd en capabel, kun je je je richten op succes in je carrière, relaties en leven.

Teamsynergie: verbeter de samenwerking

Ontdek je Sterke Punten stopt niet bij individuele groei. Het geeft inzicht in hoe je effectief met anderen samenwerkt door gebruik te maken van hun sterke punten en deze aan te vullen met die van jou.

Ontwikkeling op maat: gepersonaliseerd actieplan

Dit boek geeft praktische adviezen en actieplannen op basis van je sterke punten, zodat je concrete stappen kunt zetten in de richting van je doelen. Of je nu wilt uitblinken in je carrière, je relaties wilt verbeteren of je als leider maximaal wilt ontwikkelen, Ontdek je Sterke Punten geeft het stappenplan dat je nodig hebt.

Succesverhalen uit de praktijk: leer van de besten

De auteurs delen inspirerende verhalen van individuen die hun sterke punten hebben benut om opmerkelijk succes te behalen. Het inspireert voor je eigen groei. .

Het is niet zomaar een boek. Het is een bewezen systeem om je sterke punten te identificeren, je potentieel te ontsluiten en je dromen te realiseren. Bestel vandaag nog je exemplaar en begin aan een reis naar persoonlijke en professionele uitmuntendheid. Je sterke punten zijn de sleutels tot succes.

 


 

📚 Omarm je talenten tijdens de Week van de Werkstress en vér daarna!
Het is tijd om je potentieel nog verder te ontsluiten. Ontdek je Sterke Punten is de sleutel tot je unieke talenten voor je carrière.

📚 Of geef dit boek cadeau. Mensen in je team kunnen met veel plezier hun talenten en hun potentieel nog beter ontsluiten.

🌟 Waarom zou u vandaag nog Ontdek je Sterke Punten kopen? Dit boek helpt je aangeboren talenten en capaciteiten bloot te leggen en versterkt uitblinken.
Transformeer je werkleven. Zeg vaarwel tegen het gevoel overweldigd te zijn tijdens stressvolle werkweken, en hallo tegen veerkrachtig en succes. .

🌠 Maak de keuze om in jezelf te investeren tijdens de jaarlijkse week van de werkstress. Laat je sterke punten schitteren.

📢 Onderneem nu actie en bestel uw exemplaar van Ontdek je Sterke Punten. Omarm je talenten, verlaag werk gerelateerde stress en behaal nóg meer succes met je unieke talenten!

🛒 Klik hier om uw exemplaar te krijgen

Laat je niet tegenhouden door werk gerelateerde stress. Versterk jezelf met de kennis en tools die te vinden zijn in Ontdek je Sterke Punten en ontgrendel carrière deuren.

Bestel Ontdek je Sterke Punten

Je talenten zijn je superkracht – het is tijd om ze te benutten! Time to shine!


 

Deel dit artikel