We waren in de auto op weg naar een bijzonder leuk feestje. Eén van de femmes fatales kreeg een telefoontje van een schattig kind. Wat of ze gingen eten met de oppas? Nu is de vrouw in kwestie geboren met een flinke dosis natuurlijke flair. Dus ze gaf ter plekke het best mogelijke antwoord. Het was namelijk geweldig wat ze mochten eten en een grote traktatie: ze mochten vissticks uit de vriezer eten!

Zeer blije kinderen.

En nu moest ze nog even haar Braziliaanse au-pair uitleggen waar die vissticks lagen en wat dat nou precies voor dingen waren. We hoorden een waterval aan woorden. No ‘pankaki’s’ vanavond, dat maakten wij eruit op, en uiteindelijk iets van ‘nuggets’.

Ze werd al wat ongeduldiger, want ze had nou al bijna tien minuten aan de lijn gezeten, terwijl wij natuurlijk naar een geweldig feest op weg waren en ze net zat te vertellen van de nieuwste Sex and the City film en de handtas vol condooms die in een streng gelovig land op de grond was gevallen met allemaal gesluierde winkeldames eromheen.

Ze hing op en brulde het uit: ‘JAA, Dat was ik dus vergeten. ZE moeten thuis ook nog eten natuurlijk. VERhaal opgelost. HOE vaak ik wel niet gered ben door de vriezer?!’

GROTE hilariteit en wij scheurden door en praatten door over alles wat vrouwen mooi en bijzonder maakt, namelijk alle leuke hebbedingen die je daarbij nodig hebt. Vooral geen eten voor de kinderen ‘s avonds.

We hoorden nog kort even hoe de ander vertelde dat ze hun oppas steevast een x bedrag -€ extra in haar portemonnee geeft. De geweldige hulp koopt en kookt alles. En vult ook nog de koelkast aan, zodat als zij na het werk thuiskomen ze ook nog van alles aan lekkers in de koelkast vindt. Geweldige mensen bestaan er op deze aardbol.

Work hard. Live balanced. Sandra Kruijt

Deel dit artikel