Met dit boek van journaliste Wilma van Hoeflaken ‘Kind & Werk’ in de hand kunnen veel goede beslissingen genomen worden over het onderwerp werk en kind combineren. Het boek is nog steeds actueel. Het boek is verscheen in 2011, maar is in 2022 nog steeds actueel. 

Het is een boek dat op een inzichtelijke manier alle voor- en nadelen in kaart brengt, zowel voor thuis, op het werk als op financieel gebied over het onderwerp meer of minder werken met kinderen.

 

[custom_button style=’btn_small btn_type11′ href=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=25755&url=http%3A//www.bol.com/nl/f/kind-werk-druk-heruitgave/39924407/&f=TXL&name=priorities”]BESTEL HIER HET BOEK[/custom_button]

 

Interviews: anderhalf verdiener, eigen baas, thuisblijfouder, carrière ouder

Aan het woord komen de anderhalf verdiener, de eigen baas, de thuisblijfouder, de ouder die een carrière verkiest en worden de gevolgen van keuzes zowel op korte als op lange termijn weergegeven. Fulltime, parttime werken, niet werken met kinderen, tijdelijke meer of minder werken: alle keuzemogelijkheden op een rij.

 

Naast alle voors en tegens sluit ieder hoofdstuk af met een interview. Leuke, goed leesbare interviews van vrouwen die inzicht geven in hoe zij, samen met hun partners, werk en kind(eren) combineren.

 

Aan het woord komen psycholoog Jolande Verweij, Tweede Kamerlid Pia Dijkstra, tekstschrijver Christie Manintveld, thuisblijfmoeder Denise Venings, parttime personeelsfunctionaris Judith, Fatos Ipek-Demir die kinderen met een carrière combineert en Annemie Schuitemaker, directeur van Career & Kids die met veel praktische oplossingen komt in het hoofdstuk ‘Het huishouden, een eeuwige discussie’.

 

Keuzemogelijkheden op een rij

Waar stoppen met werken zodra er kinderen zijn voor de een vanzelfsprekend is, is het voor de ander net zo vanzelfsprekend om fulltime te blijven werken of om parttime te gaan werken.

 

De keuzemogelijkheden die je hebt, zijn divers en het is verhelderend om ze in dit boek op een rij te hebben. Daarnaast bevat het boek veel toepasselijk cijfermateriaal, bruikbare websites, ondersteunende tools, wetgeving, rechten en verplichtingen, zodat je ook goed beslagen ten ijs komt bij bijvoorbeeld een gesprek met de werkgever over meer of minder werken.

 

Zakelijke en prettige toon

De toon is helder en op een prettige manier zakelijk. Onderwerpen die sommige werkende ouders of werkende moeder als lastig kunnen ervaren worden op een realistische manier benoemd. Tips worden gegeven om daarmee om te gaan (bijvoorbeeld: de school die veel vraagt van ouders, de positie als ouder als je een andere keuze maakt dan je directe omgeving). Bewuste en onbewuste mechanismen achter keuzes worden belicht, net zoals het belang van goed onderhandelen thuis en op het werk.

 

De zakelijke kant

Naast deze meer sociale kant besteedt Wilma van Hoeflaken veel aandacht aan de zakelijke kant van je beslissing. De goede ondertitels maken op een treffende manier duidelijk waar de kern van een beslissing ligt: “Een kind is net zo duur als een Porsche. Maar jouw deeltijdinkomen zal lager zijn dan een fulltimesalaris. Hoe los je dat op?”of “Vrouwen staan financieel meestal niet op eigen benen. Zó verdien je meer en bouw je ook nog eens een goed pensioen op”.

 

Het boek ondersteunt je bij je keuze

Ik vind het boek een verademing. Er zit geen oordeel in. Alleen de zuivere keuzemogelijkheden worden gepresenteerd, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij jou past en bij de mensen voor wie je verantwoordelijk bent. Dat vind ik van deze tijd, waarin naast aandacht voor het kind & werk ook het welzijn en de duurzame inzetbaarheid van de ouders belangrijk is. In dit boek doen vrouwen die weten waar ze het over hebben (en via hen, hun partners) een boekje open, zodat de huidige generatie vaders en moeders ondersteund worden bij hun keuzes en de volgende generatie vaders en moeders het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden.

 

Aanbevolen

In mijn ogen is het boek een aanrader voor iedereen die kind & werk wel of niet wil combineren. Het is prettig geschreven en goed onderbouwd. Het is geschreven voor de vrouw, maar naar mijn mening zou dit boek ook door de partner gelezen moeten worden. Werk en kinderen blijft een keuze die je samen maakt.

 

Voor mannen en vrouwen

Een kanttekening is daar op zijn plaats. In sommige uitspraken van/over de man herken ik mijn omgeving niet, bijvoorbeeld waar een van de geïnterviewden zegt: “Veel mannen zijn niet geëmancipeerd”. Dat is waar. Maar ik ken hele geëmancipeerde mannen, die hard werken combineren met zorgen voor hun kinderen en daarnaast  veel taken in huis doen. Eerlijk is eerlijk, dat is meer het onderwerp van het prettig geschreven boek van Saskia de Bel ‘Samen Uit, Samen Thuis – een recept om werk en zorg eerlijk te verdelen’, de andere must read voor ouders.

 

Realistisch beeld voor ieder stel dat samen een kind verwacht

Samen met het boek van Saskia de Bel geeft dit boek een realistisch beeld van kind & werk en dat is precies wat we nodig hadden. Om veel stellen te ondersteunen in hun beslissingen over hun toekomst en de toekomst van hun kinderen.

 

Wanneer moet je dit boek lezen?

Bij voorkeur zou je dit als stel moeten lezen als je samen een kind verwacht. Hoewel het lichaam van de vrouw tijdens de zwangerschap fysiologisch dan meer is ingesteld op de gevoelskant, de gezondheid van het kind en hoewel de lange termijn wellicht niet de grootste prioriteit heeft, is het belangrijk om dit boek te lezen voordat de spitsuur van het leven aanbreekt (met onderbroken nachtrust, drukte en veel werk) en de tijd wellicht ontbreekt om het te lezen. Ook is het handig om het boek te lezen voordat langlopende verplichtingen aangegaan worden (zoals een hoge hypotheek of de keuze voor een basisschool).

 

Ook voor stellen die al enige tijd ouder zijn is het aan te raden hun realiteit aan dit boek te spiegelen en op die manier een in mijn ogen noodzakelijke tussentijdse herijking van werk-zorg afspraken te maken.

 

Afspraken over kind & werk zijn geen afspraken die in mijn ogen cast in stone zijn. Je kunt ze in mijn ogen het beste voor één jaar vooruit maken en die afspraak ieder jaar bijstellen. Net zoals je op je werk ieder jaar een functioneringsgesprek hebt. Hoe gaat het en wat zijn je plannen de aankomende tijd? Een goed werkend stel gedijt bij een jaarlijkse herijking. Wilt u meer tips lezen als Werkende Ouder? Lees verder bij Werkende Ouders en de Kunst van Presteren 

 

Het boek van Wilma van Hoeflaken helpt bij het maken van de keuze en het herijken van diezelfde keuze mocht dit na verloop van tijd wenselijk zijn. Het boek maakt van zelfbewuste vrouwen tijdens de zwangerschap zelfbewuste moeders die voor hun eigen keuze staan.

 

Wie is Wilma van Hoeflaken?

Wilma van Hoeflaken schreef als journalist jarenlang columns over geldzaken voor NRC Handelsblad. Ook schrijft ze voor Opzij en Binnenlands Bestuur. Eerder publiceerde ze de boeken Het moederbedrijf, Vrouwen & Geld en het Handboek freelancen.

 

Work hard. Live balanced. Sandra Kruijt

 

[custom_button style=’btn_small btn_type11′ href=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=25755&url=http%3A//www.bol.com/nl/f/kind-werk-druk-heruitgave/39924407/&f=TXL&name=priorities”]BESTEL HET BOEK NU [/custom_button]

 

 

Praktische informatie over het boek:  

Titel: kind & werk | Ondertitel: Dit doen zij, wat wil jij? | Auteur: Wilma van Hoeflaken | Paperback, 160 pagina’s | ISBN 978 949 045 8034 | Uitgever: Utrecht Publishing House

Deel dit artikel