Heeft u teveel werkzaamheden? Loopt een van de mensen in uw organisatie of afdeling hier tegen aan? Of weet u niet goed hoe u hier als leidinggevende met het risico op burnout om kunt gaan? Dan is deze heldere Infographic met oorzaken van een burn-out belangrijk. Eind mei 2017 is een onderzoek afgerond door Kantar TNS over wat werkgever en werknemer van een burn-out kunnen leren en hoe de medewerker terugkeer op het werk ervaart. Ook voor 2020-2021 is dit een heldere infographic met heldere lessen.

De oorzaken van een burn-out

De oorzaken van een overbelasting zijn altijd goed om voor uzelf na te gaan. Speelt er:

  • dat werk en privé niet in balans zijn?
  • teveel werkzaamheden binnen het aantal uren dat u werkt?
  • privé omstandigheden?
  • te weinig ondersteuning van collega’s / management?
  • te weinig erkenning voor uw werk?
  • te hoge verwachtingen?
  • of zijn er andere redenen of weet u de reden niet?

Iedere situatie vraagt een andere oplossing. Maar een ding is zeker: als u bent uitgevallen op het werk, heeft u ook recht op goede en plezierige terugkeer op het werk.

Wat leren we deze Infographic over de terugkeer naar werk na een burn-out?

Belangrijk aandachtspunt is dat uw directe collega’s op de hoogte zijn van uw terugkeer en/of dat uw leidinggevende aandacht heeft voor u bij uw terugkeer.

Bent u zelf de leidinggevende? U bent belangrijk.

Bent u zelfstandig? Dan zit u in een andere situatie, maar iemand die u steunt bij de terugkeer naar uw werk is onmisbaar.

 

Preventie van werkdruk en preventie van burn-out

Essentieel bij preventie van werkdruk (en bij re-integratie na ziekte of burn-out) is dat aan de takenkant ingegrepen wordt. Een veelgehoorde klacht in mijn praktijk is: ‘Als ik er niet ben, wordt mijn werkstapel alleen maar groter en neemt de druk op mij toe’. Onbewust zet dit al grote mentale druk op mensen voor zij uitvallen en tijdens hun herstel. Het reduceren van de taken is de enige mogelijkheid.

Vaak gaat dit in goed overleg op het werk. Maar te vaak is het nog zo dat mensen uitvallen van de hoeveelheid werk en dat dezelfde hoeveelheid werk nog op ze ligt te wachten bij terugkeer.

Is het reduceren van werk ingewikkeld en dreigen werkzaamheden zich opnieuw op te stapelen? Dat is het reduceren van werk mogelijk met het Priorities at Work Programma, een effectieve interventie.

Een plezierige kennismaking is het Ebook Priorities at Work | 9 Werkende Oplossingen voor Werkdruk.

Ik nodig u uit voor een strategiegesprek. U kunt zich hier aanmelden. In dit gesprek krijgt u helder wat u nu nog tegenhoudt om minder uren te kunnen maken, leert u wat er voor nodig is om uw werk te verminderen en welke stap u hierin kunt zetten.

Work hard. Live balanced. Sandra Kruijt