Ik ben even nog niet klaar met de moderne man. Net als sommige beeldhouwers maanden werken aan de (spier)bundels, billen, ballen en bollen van een man, zo zit ik achter dat witte lege scherm te proberen de essentie van de moderne man te grijpen.

Uit mijn directe omgeving ken ik er nog wel eentje. Zo hebben we de overblijfcoördinator. Waar u op het werk een kantinejuffrouw heeft of had, zo hebben de kleuters, oudere kinderen en ouders op school de overblijfcoördinator. Die zorgt ervoor dat er bij iedere overblijf op school voldoende overblijfmoeders en vaders zijn om die lieve snoetjes van ons allemaal gezellig dat boterhammetje op  te laten eten.

U mag raden: de overblijfcoördinator bij ons op school is dat: a. een vrouw, b. een man, c. geen idee?

Nou, het antwoord is dus: het is een moderne man, die naast zijn eigen bedrijf de overblijf coördineert. Hij roostert, plant en bakt er iedere keer weer een samenhangend rooster van.

Nou zijn wij – volgens mij – sowieso een moderne school, want alle kinderen blijven over (dus alle ouders die willen werken kunnen werken) en er zijn naast de overblijfmoeders ook overblijfvaders. Als u het stukje manpower hebt gelezen begrijpt u hoe belangrijk het voor de jongens op school is dat dat zo is. Een andere keer schets ik voor u het beeld van een overblijfvader.

Nu moet ik natuurlijk niet net doen of er evenveel vaders als moeders bij de overblijf betrokken zijn. De gemiddelde overblijfvader of vader-overblijfcoördinator voelt zich waarschijnlijk toch nog een eenling in het kippenhok. Net zoals de gemiddelde vrouw zich aan de boardtafel toch nog een eenling voelt in het pikkenhok.

Work hard. Live balanced. Sandra Kruijt

Deel dit artikel