Sinds wij met zijn allen werken, zijn er een paar nieuwe functies bijgekomen zoals die van de honden uitlaatservice. U hebt er misschien weet van als u op uw werk zit, misschien ook niet. Daarom schrijf ik er maar wat over. Zo heb je de baas van alle honden.

Als alle baasjes van deze honden buitenshuis hard werken, haalt de baas van alle honden deze op, stopt ze in een busje en rijdt ermee naar het bos. Vroeger hadden we het ‘de hondenlokker’ genoemd, verguisd uit de Walt Disneyfilms. Nu zijn het de helden geworden. Want, zij laten uw hond uit als u zit te werken.

Ik wist van het bestaan niet, maar toevallig woon ik tegenover de parkeerplaats van een bos. Het is een geliefde plek waar de baas van alle honden graag parkeert.

Wat je dan ziet is hilarisch. Ze komen, in mijn ogen, uit alle hoeken en gaten van de auto gesprongen, gekropen of statig uitgestapt. In alle soorten en maten, rassen en kleuren en geuren. Vooral die geuren zijn belangrijk, want zodra ze uit dat busje zijn, begint het geurfeest. De een ruikt hier bij die en de ander ruikt daar bij die. En zo heb je een vrolijke boel bij elkaar. Ervoor of erna, zo goed let ik nooit op, worden ze aangelijnd en opgelijnd en gaan ze het bos in. De baas van alle honden heeft er heel wat bij zich.

Een flinke tijd later, nogmaals zo goed let ik weer niet op, zit de hele riedel of roedel weer in dat busje en rijdt het vrolijke busje met vrolijke teksten als ‘Happy Uitlaatservice’ en zo, weer weg. Dan worden alle honden door de baas van alle honden weer thuisgebracht.

Zo gaat dat als u zit te werken. Het is maar welk vak je gekozen hebt of je hier zit of daar loopt.

Work hard. Live balanced. Sandra Kruijt

Deel dit artikel